DESPRE PROGRAM

Fondul Științescu este un program de finanțare pentru proiecte educative în domeniile STEAM (științe, tehnologie, inginerie, arte, matematică), care își propun să cultive pasiunea copiilor cu vârste cuprinse între 6-19 ani pentru aceste domenii.

Fundația Comunitară Buzău este o organizație care construiește infrastructura ce conectează oameni cu inițiativă, idei și resurse din județul.

Scopul Fundației Comunitare este să dezvolte resursele locale și să susțină transformarea județului Buzău într-un loc mai bun pentru copiii noștri. Împreună ne implicăm activ și proactiv în domenii importante de interes comun precum educația.

Prin Fondul Științescu Buzău finanțăm proiecte care pot ajuta copiii să descopere științele și să își cultive interesul pentru ele într-o manieră creativă, prietenoasă și utilă.

Ce ne propunem ?

Pe termen scurt, vrem ca inițiativele și proiectele finanțate să arate că științele sunt interesante și incitante, că reprezintă o lume fascinantă, care merită să fie prezentată cu pasiune și descoperită cu entuziasm de către copii și tineri.

Pe termen mediu, vrem ca proiectele pe care le finanțăm să-i ajute pe elevi să înțeleagă utilitatea științelor în viața de zi cu zi și să le arate că învățarea acestora le va fi de folos pentru alegerea unei cariere în domeniul STEAM.

Pe termen lung, vrem să generăm cu ajutorul Fondului Științescu o schimbare sistemică în România în ceea ce privește dezvoltarea educației STEAM; în acord cu abilitățile și cunoștințele necesare următoarei generații de inovatori. Buzăul poate deveni astfel, alături de alte județe, unul din centrele de inovație în educația pentru științe și arte.

Este nevoie ca educația STEAM în școli, precum și în afara lor, să fie centrată pe stimularea curiozității, creativității și a imaginației. Științescu Buzău așteaptă proiecte creative și inovative care să inspire pasiuni și cariere în domeniile STEAM.

Intră în universul Științescu!