PROIECTE 2022

6 proiecte STEAM din județul Buzău au fost finanțate prin programul Fondul Științescu Buzău 2022, ediția 1.0. Proiectele implementate au susținut educația STEAM (Științe, Tehnologie, Inginerie, Arte, Matematică) într-un mod interactiv astfel încât copiii au beneficiat de o metodă de învățare prin experimente practice.

Vă invităm să îi cunoașteți pe cei care au îndrăznit să transforme educația STEAM din județul Buzău:

 

Echipa: Asociația de Părinți „PROȘCOALA 11 Buzău”

Locatia: Școala Generală nr.11 – Buzău

Proiect: Mini-parc STEAM

Valoare finanțare: 30.000 RON

Număr beneficiari direcți și indirecți: 1.500 

Despre proiect: Prin proiect s-a dorit crearea primului parc STEAM din județul Buzău unde sunt create sisteme fizice/ instalații mecanice și hidraulice care ilustrează fenomenele fizice la dimensiune mare. Ele pot fi folosite de elevi, profesori dar și adulți alături de copii. Aceste sisteme se realizează din materiale reciclate/reciclabile.

 

Echipa: AstroClub Bisoca

Locatia: Școala Generală Bisoca

Proiect: Grup de inițiativă „AstroClub Bisoca

Valoare finanțare: 20.000 RON

Număr beneficiari direcți și indirecți: 2200

Despre proiect: AstroClub Bisoca este primul centru de descoperire a tainelor astronomiei amenajat din județul Buzău unde copiii pot studia misterele universului, prin proiectii in planetariu, observatii de zi sau de noapte prin telescop si ateliere practice.

 

Echipa: Grup de inițiativă „ITeachers

Locatia: Școala Generală Săpoca

Proiect: Pași mici de copii către o agricultură sustenabilă

Valoare finanțare: 17.513 RON

Număr beneficiari direcți și indirecți: 332 

Despre proiect: Proiectul încurajează promovarea științei și tehnologiei în rândul elevilor, prin atragerea acestora în activități din domeniul STEAM, folosind tehnologii ale viitorului: design 3D, imprimare 3D, automatizare pe baza plăcilor Arduino, toate fiind aplicate în sera didactică construită în curtea școlii.

 

Echipa: Asociația Părinților „Sprijiniți Școala”

Locatia: Școala Generală G.E. Palade – Buzău

Proiect: Biochimia organismului uman

Valoare finanțare: 18.829 RON

Număr beneficiari direcți și indirecți: 340

Despre proiect: Proiectul și-a propus să aducă împreună elevii pentru a lucra, investiga și descoperii tainele unor fenomene (chimice, biologice) care alcătuiesc lumea în care trăim, precum: importanța apei și a substanțelor chimice ce intră în alcătuirea organismului uman.

 

Echipa: Asociația de Părinți „Etalon”

Locatia: Scoala Generală nr.1 – Râmnicu Sărat

Proiect: Școala SMART- Laboratorul de Științe

Valoare finanțare: 16.902 RON

Număr beneficiari direcți și indirecți: 1000 

Despre proiect: Proiectul a urmărit, prin noile tehnologii 3D și softurile care le însoțesc, aducerea informației într-un mod interesant în rândul elevilor, cu un ritm alert, care le solicită participarea lor directă și activă fapt ce va crește gradul lor de acumulare a informației științifice.

 

Echipa: Grup de inițiativă „RADIOȘTIINȚA 2.0”

Locatia: Județul Buzău

Proiect: RADIOȘTIINȚA 2.0

Valoare finanțare: 18.000 RON

Număr beneficiari direcți și indirecți: 590 

Despre proiect: Proiectul și-a propus să atragă elevii și a tinerii să experimenteze știința aplicată cu ajutorul radioamatorismului. Proiectul a urmărit aplicarea în practică a fenomenelor ce însoțesc interacțiunea între oameni folosind comunicațiile de amator prin undele radio.

 

Selecția finală a proiectelor a fost realizată de către un juriu dedicat, format din specialiști în domenii legate de temele Fondului, împreună cu un membru din Consiliul Director al Fundației Comunitare Buzău.

O cronică a Fondului Științescu Buzău ediția 1.0, noutăți din proiecte, precum și fotografii de la activități pot fi accesate pe pagina web a programului https://buzau.stiintescu.ro/, pe pagina de Facebook Fondul Științescu Buzău și a Fundației Comunitare Buzău.

#FondulȘtiințescu #FundațiaComunitarăBuzău #DinPasiunePentruȘtiințe #UniversulȘtiințescu #Științescu #BUZĂU

__________________

𝐹𝑜𝑛𝑑𝑢𝑙 𝑆̦𝑡𝑖𝑖𝑛𝑡̦𝑒𝑠𝑐𝑢 𝐵𝑢𝑧𝑎̆𝑢 𝑒𝑠𝑡𝑒 𝑢𝑛 𝑝𝑟𝑜𝑔𝑟𝑎𝑚 național 𝑓𝑖𝑛𝑎𝑛𝑡̦𝑎𝑡 𝑑𝑒 𝐹𝑢𝑛𝑑𝑎𝑡̦𝑖𝑎 𝑅𝑜𝑚𝑎̂𝑛𝑜-𝐴𝑚𝑒𝑟𝑖𝑐𝑎𝑛𝑎̆ (𝑅𝐴𝐹), 𝑠𝑢𝑠𝑡̦𝑖𝑛𝑢𝑡 𝑑𝑒 𝐹𝑒𝑑𝑒𝑟𝑎𝑡̦𝑖𝑎 𝐹𝑢𝑛𝑑𝑎𝑡̦𝑖𝑖𝑙𝑒 𝐶𝑜𝑚𝑢𝑛𝑖𝑡𝑎𝑟𝑒 𝑑𝑖𝑛 𝑅𝑜𝑚𝑎̂𝑛𝑖𝑎 (𝐹𝐹𝐶𝑅) 𝑠̦𝑖 𝑖𝑚𝑝𝑙𝑒𝑚𝑒𝑛𝑡𝑎𝑡 𝑙𝑎 𝑛𝑖𝑣𝑒𝑙 𝑙𝑜𝑐𝑎𝑙 𝑑𝑒 𝐹𝑢𝑛𝑑𝑎𝑡̦𝑖𝑎 𝐶𝑜𝑚𝑢𝑛𝑖𝑡𝑎𝑟𝑎̆ 𝐵𝑢𝑧𝑎̆𝑢 (𝐹𝐶𝐵𝑍).